Casas del Toqui Carmenère Reserva violet rood met donkere kern. Verleidelijk gefruit van geur met cassis, kers, zwarte peper en vanille. Breed sappig van smaak met ladingen zoete rode en zwarte kersen, bessen, tabak, fris eikenhout en een mooie fraîcheur. Sappige, fruit rijke, vat gerijpte Carmenère van topproducent. 100% Carmenère. 14% alc. 8 maanden gerijpt op eiken vaten. Lekker bij een sappige biefstuk, empañadas, chili con carne.

Casas del Toqui Carmenère Reserva 

De Chileense familie Granella en Château Larose Trintaudon uit Bordeaux sloegen in 1994 de handen ineen. Samen maakten ze Chileense kwaliteitswijnen die het terroir van Cachapoal Valley (Peumo) en elke druivenras reflecteren. Hier zijn de bodems rijk aan mineralen met zanderige lagen en kalksteen. De regio wordt gekenmerkt door een Mediterraans klimaat met hete zomers, milde winters en grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht. Ook biedt het Andes gebergte gunstige omstandigheden voor de ontwikkeling van de druiven.

In 2010 kocht de familie Court het wijnhuis en maakte een flinke moderniseringsslag nadat Casas del Toqui getroffen was door de aardbeving. Casas del Toqui streeft naar een perfecte balans tussen het beheer van kwaliteit en het milieu. Om zo milieuvriendelijk te werken gebruiken ze ecologische flessen die met minder glas zijn gemaakt en dus minder energie verbruiken. Ook hebben ze een moderne afvalwaterzuiveringsinstallatie om negatieve milieueffecten te voorkomen.

In de wijngaard nemen ze het organisch afval opnieuw op door het snoeien en ze behouden zo veel mogelijk de natuurlijke flora en fauna. Tot slot hebben ze meerdere studies uitgevoerd naar hun ecologische voetafdruk voor een duurzame ontwikkeling van hun productieproces.

Barrel Series - Casas del Toqui Carmenère Reserva 

De Barrel Series wijnen van Casas del Toqui zijn wijnen waar de nadruk op fruitige smaken en een goede structuur ligt en afkomstig zijn van zorgvuldig gekozen wijngaarden. Ook kenmerken deze Chileense wijnen zich door hun complexiteit die ze hebben danken aan de rijping in eiken vaten.