Bonacchi Olivo Secolare DOCG Chianti Riserva Toscane Italië, medium warm rood/paars. Breed geurige, zwoel kruidige Italiaanse neus van oregano en rozemarijn met cassis en rode besjes. In de mond een en al charme. Sappig gekruid met een vleugje rode vruchten confituur, spice en karamel. Verleidelijk lekkere Chianti Riserva met karakter. 18 maanden gerijpt op eiken vaten. 100% Sangiovese. 13% alc.

Een verleidelijk lekkere Chianti Riserva met karakter, afkomstig van de wijngaard waar de oudste olijfboom van Italië staat. Sappig gekruid met een vleugje rode vruchten confituur, spice en karamel. Lekker in combinatie met lasagna al ragu en pasta bolognese. 

Chianti

Chianti uit de wijnregio Toscane is één van de bekendste wijngebieden in Italië, en staat bekend om karakteristieke wijnen. Tot aan het eind van de vorige eeuw is de goede naam van de eeuwenoude wijn commercieel uitgemolken, waarbij er te weinig oog was voor kwaliteit. Vlak voor de eeuwwisseling is de regelgeving aangescherpt, waardoor de merknaam Chianti gelukkig weer in ere is hersteld.

Een Chianti Riserva moet minstens twee jaar rijpen, waarvan drie maanden op op fles. Een leuk weetje over deze streek is dat de wijn door sommige wijnmakers ter plekke nog steeds traditioneel geleverd wordt in mandflessen.