Weingut Buchin Baden Chardonnay, prachtige en verleidelijke houtgerijpte Chardonnay van Weingut Buchin. De geur is intens en rijk aan aroma's van exotisch fruit, caramel, licht kruidig en een zacht botertje. Volle en fruitig met indrukken van citrus, tropisch fruit, toast en een duidelijke indruk van houtrijping (vanille). Deze Chardonnay heeft een houtlagering gehad van 11 maanden op Franse eikenhouten vaten. De lange volle afdronk is aangenaam en zacht.

Weingut Buchin


Deze wijnen van topwijngaarden in Baden worden gemaakt door de succesvolle wijnmaker Markus Büchin. Hij wist al op jonge leeftijd dat hij wijnmaker wilde worden, en dit kwam vooral door zijn grootvader. Deze zei op een dag tegen Markus: ‘Wil je een uur gelukkig zijn, wordt dan dronken. Wil je een dag gelukkig zijn, dan moet je trouwen. Wil je je leven lang gelukkig zijn, word dan wijnmaker’ (getrouwd is hij trouwens ook).

De pas 31-jarige Markus bewijst keer op keer dat hij een goede wijnmaker is door altijd weer fantastische wijnen te maken. Hiervoor gebruikt hij de beste materialen en werkt hij met de beste mensen. Op deze manier produceert hij topwijnen in het zonnige uiterste zuiden van Duitsland.

 

Weingut Buchin Baden Chardonnay


Druif: Chardonnay
Alc: 12%
Type: Witte wijn
Wijnhuis: Weingut Buchin
Wijnstreek: Baden
Land: Duitsland
Jaar: 2013