Home       Wijn kelder       Witte wijn       Tyrrell’s Vat 1 Semillon Hunter Valley Australië

Tyrrell’s Vat 1 Semillon Hunter Valley Australië

Tyrrell’s Vat 1 Semillon Hunter Valley, mooi goudgeel. In de neus tonen van kamille en kruisbes, anijs. Heeft nog genoeg frisheid met tonen van citrusvruchten, tikje gezouten caramel, enorme lengte en veel structuur. Is lang en mooi complex van smaak na 5 jaar flesrijping. 100% Semillon, 12% alc.

Deze Semillon is één van de meest bejubelde wijnen in Australië, geen andere wijn is meer bekroond met medailles. De Vat 1 van Tyrrell is een echte voorloper op het gebied van Semillon, het is daarom ook niet zo gek dat zelfs het toonaangevende wijntijdschrift Decanter een artikel aan deze wonderbaarlijke wijn wijdde. Afkomstig uit de fameuze Hunter Valley, die bekend staat om zijn complex droge witte wijnen, die tot de beste van Australië worden gerekend.

Deze Semillon fermenteerde in roestvrij stalen tanks, waarna hij een paar jaar ‘rustte’ in de fles. De Vat 1 heeft frisse zuren als hij jong is, maar nu na een rijping van 5 jaar is deze wijn complex en vol van smaak geworden.

Hunter Valley, Australië
Hunter Valley is de oudste wijnregio van Australië en ook een van de grootse. Het gebied strekt zich uit over ongeveer 12.000 vierkante kilometer. Er heerst een sub-tropisch klimaat.

Er zijn verschillende bodem soorten die perfect zijn voor wijnbouw zoals roodbruine teelaarde, kleigrond met zand en bodems met losse structuur. Vanaf de jaren negentig is de wijnbouw in Hunter Valley opgang gekomen en staat bekend om zijn krachtige en aromatische Australische wijnen.

Tyrrell’s Vat 1 Semillon Hunter Valley Australië

Druif: Semillon
Alc: 12%
Type: Witte wijn
Wijnhuis: Tyrrell’s Wines
Wijnstreek: Hunter Valley
Land: Australië
Jaar: 2010

(1)