Truffe Noire Merlot, diep purperrood met donkere kern. Intens fruitige geur van wilde bramen, bessen en zwarte kers. Zacht, soepel en rond van smaak, maar ook krachtig en vol met rode bessen en donker bosfruit. 100% Merlot.

Stevige volsappige 100% Merlot met body en lengte uit het topjaar 2015. Zacht, soepel en rond van smaak, maar ook krachtig en vol met rode bessen en donker bosfruit. ‘Best Buy Merlot’ vanwege een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Een mooie Franse rode wijn afkomstig uit Pays d'Oc, lekker bij een borrel, een blokje kaas of een sappige biefstuk.

Dat deze wijn, met zijn mooie, volle rondeur, juist uit de Languedoc komt is geen toeval, al jarenlang staat deze regio bekend als het Franse centrum van inventiviteit en verbetering. Waar de Languedoc vroeger bekend stond als de wijnschuur van Frankrijk waar doorgaans matige landwijnen geproduceerd werden, begint het respect voor de regio meer en meer te groeien. Het productie idee is verschoven van ‘zoveel mogelijk voor een zo laag mogelijke prijs’ naar ‘minder maar beter’. Een positieve trend en dat nog steeds voor zeer aantrekkelijke prijzen, vooral in vergelijking met traditionele topgebieden als de Bordeaux en de Bourgogne.

IGP Pays d'Oc

Indication Géographique Protégée Pays d’Oc is een officieel wijn-kwaliteitslabel gecertificeerd door Bureau Véritas Quality France. Verspreid langs de oevers van de Middellandse Zee strekt de Pays d'Oc zich uit over 4 departementen in de Languedoc-Roussillon, namelijk Pyrenees-Orientales, Aude, Herault en Gard. Met zeer uiteenlopende landschappen van steile hellingen, heuvels, laagland en de zee is de Pays d'Oc een bijzonder wijngebied met een grote diversiteit aan wijnen. Het zonnige mediterrane klimaat en de mistral zorgt voor de juiste rijping van de druiven. In combinatie met het unieke terrior is de IGP Pays d’Oc misschien wel de meest koopwaardige wijnregio van Frankrijk.

Truffe Noire Merlot IGP Pays d'Oc Frankrijk

Druif: Merlot
Alc: 13%
Type: Rode wijn
Wijnhuis: Truffe
Wijnstreek: Pays d’Oc
Land: Frankrijk
Jaar: 2015