Nativ ’Suadens’ IGT Campania Italië, Blinkend bleek platina wit/lichtgeel met rijke schittering. Diep geconcentreerd van geur met steenvruchten (perzik, abrikoos) en een typerende vulkanische mineraliteit. Stevig en vol van smaak met enorm concentraat aan volrijp zoet fruit (peer, perzik) en een vleugje citrus. Krachtig en complex met bijt vlees en weelde. Per druppel geconcentreerd. 33% Fiano, 33% Greco, 33% Falanghina. 12,5% alc.

De inheemse druiven komen elk van een wijngaard aan de rand van de Vesuvius. Hier dankt de wijn zijn vulkanische mineraliteit en geconcentreerde smaak aan. 

Nativ

Het wijngoed Nativ ligt in de wijnstreek Irpinia in het Zuid-Italiaanse Campania, op de heuvels van Paternopoli. Hier maakt de wijnmaker Mario Ercolino sinds 2008 op mineraalrijke vulkanische bodem prachtige wijnen waar de internationale wijnpers keer op keer door verrast wordt. De naam Nativ betekent letterlijk "inheems" en het feit dat er alleen inheemse druiven gebruikt worden, is wat het wijnhuis bijzonder maakt.

Traditie wordt hier gecombineerd met de modernste technieken om bijzondere wijnen van te maken. De basis blijft echter altijd in de wijngaard liggen, want het terroir zorgt voor de unieke smaak. 

Suadens

De Nativ Suadens is gemaakt met het idee om de authentieke inheemse druivenrassen Fiano, Falanghina en Greco tot hun recht te laten komen. Het belangrijkste doel was echter om de lokale fruitvariëteiten uit te drukken die nergens anders ter wereld te proeven zijn. Er is een zorgvuldige selectie van druiven gemaakt uit drie herkomstgebieden: Fiano di Avellino DOCG, Greco di Tufo DOCG en Falanghina Beneventana IGT.

De met de hand geplukte druiven komen allemaal wel van wijngaarden die aan de rand van de vulkaan Vesuvius liggen. Hierdoor heeft de wijn behalve een expressief fruitig karakter, ook een kenmerkende mineraliteit.