Nativ 'Eremo San Quirico' Stroperig dik diep donkerrood. Indrukwekkend rijke geur van gebald zwart en blauw fruit, zoete rode kersen, vanille en specerijen. Majestueus intens en breed van smaak. Boordevol vleeskersen, cassis, vanille, mokka en ceder, doorspekt met zalvend zachte smelt-tannines. Robuust, romig en gespierd met enorme diepgang aan zoet fruit en romige mokka. Eindeloos lange afdronk.

Nativ 'Eremo San Quirico'

De mineraalrijke vulkanische bodem in het Zuid-Italiaanse Campanië is één van de succesfactoren voor het wijngoed Nativ. Hier maakt oprichter en wijnmaker Marco Ercolino van de zwarte kwaliteitsdruif AgIianico extreem krachtige en rijke bewaarwijnen. Het hoogtepunt is deze Nativ 2015 van maar liefst 200 jaar oude stokken die groeien op een mini wijngaard van slechts 5 hectare. Deze zeldzame stokken leveren per stok nog enkele slokken wijn op, maar wel van de meest intens rijke soort van heel Italië.

De druiven werden met de hand geoogst en voorzichtig in kleine oogstkisten naar de kelder gebracht om volledig intact de gistkuip in te gaan. Na een lichte kneuzing van de druiven volgde een traditionele vergisting van 3 weken. Daarna werd de wijn overgestoken op spiksplinternieuwe vaten van Franse eiken vaten voor een lagering van 12 maanden.

Omdat de oorspronkelijke bewoners in de middeleeuwen, de Nativs van het Nativ gebied wilde paarden waren, staan deze afgebeeld op de etiketten. Toonaangevend Italiaanse wijnrecensent Luca Maroni beoordeelde de wijn met 99/100 punten en riep de Nativ Eremo zelfs tot beste rode wijn van Italië uit.

Nativ 'Eremo San Quirico' van de Aglianico druif

De wijn is gemaakt van de Aglianico druif met de zwarte schil. Aglianico behoort samen met de Nebbiolo en Sangiovese tot de 3 nobelste druivensoorten van Italië. De druif staat bekend om zijn krachtige, intense wijnen die na verloop van de jaren een enorme complexiteit met een diep warm/kruidig karakter ontwikkelen. Vanwege deze excellente structuur en complexiteit worden deze wijnen ook wel de 'Barolo's van het Zuiden' genoemd.