Boedapest is wereldberoemd om haar thermaal baden. Genieten van deze heerlijke baden en sauna's is een onderdeel van de hedendaagse Hongaarse cultuur. Wil je deze cultuur verder ontdekken bezoek dan zeker een van deze prachtige badhuizen.

Boedapest beschikt over enkele van de mooiste Turkse baden van Europa, een prachtig overblijfsel van de Turkse overheersing. De baden zijn niet alleen gebouwd volgens de originele Ottomaanse architectuur maar ze bieden ook nog eens een unieke badbeleving.

Széchenyi Baden
de Széchenyi Baden vind je in het stadspark, het is een toeristische bezienswaardigheid op zich, vanaf het heldenplein door het stadspark loop je zo tegen dit prachtige bad op. Het Badhuis is bekend om zijn grote (unisex) buitenbad, maar het is natuurlijk ook mogelijk om binnen in één van de zwembaden, warmwaterbaden of sauna's te genieten. De Széchenyi Baden is ideaal voor toeristen die willen genieten van de natuur en vooral willen uitrusten.

Gellértbad
Het Gellértbad met het gelijknamige hotel is één van de bekendste badhuizen van Hongarije. Het heeft een eeuwenoude geschiedenis. Het badhuis heeft zwembaden, warmwaterbaden en sauna's. Vooral de warmwaterbaden zijn een aanrader, het water uit deze baden komt namelijk van de warmwaterbronnen die Gellért Hill rijk is. Vol met mineralen die volgens het badhuis een genezend effect hebben.