Home       Wijn kelder       Rode wijn       Lomas del Marques Rioja Reserva DOC Rioja Spanje

Lomas del Marques Rioja Reserva DOC Rioja Spanje

Lomas del Marques Rioja Reserva, gloedvol warm donkerrood van kleur. Karakteristieke luxe Rioja Reserva-neus met romig donker bosfruit, vanille en cacao. Breed, zwoel en verleidelijk van smaak. Lekker romig en zacht in de mond met zoete bessen, ceder en een toefje vanille. En op de afdronk de voor mooie Rioja’s zo typerende sappige vruchten met een vleugje vanille-karamel.

Heerlijk romig en verleidelijk en zacht van smaak, zo kan deze Lomas del Marques Rioja Reserva het beste omschreven worden. Proef zelf de karakteristieke luxe Rioja Reserva neus met romig donker bosfruit, vanille en cacao. 90% Tempranillo, 10% Graciano. 18 maanden gerijpt op barriques van 225 liter (70% Amerikaans en 30% Frans eiken). 13% alc. Nu mooi op dronk. Heerlijk bij rund, harde kazen en stoofschotels. Ook lekker bij wild en gevogelte zoals fazant, patrijs en parelhoen.

Rioja

Deze streek ontleent zijn naam aan de Rio de Oja, een zijrivier van de Ebro. Aan beide zijden van de oevers liggen zo’n 60.000 ha wijngaarden. Deze wijngaarden liggen beschut tegen de koude noordenwinden door het gebergte Sierra de Cantabria. De wijngaarden in de hoogvlaktes, Rioja Alavesa en Rioja Alta, ondergaan door hun hoge en noordelijke ligging invloeden van de Atlantische Oceaan.

Lomas del Marques Rioja Reserva DOC Rioja Spanje

Druif: Graciano, Tempranillo
Alc: 13,5%
Wijnhuis: Lomas del Marques
Type: Rode wijn
Wijnstreek: Rioja
Land: Spanje
Jaar: 2011

(1)