Home       Wijn kelder       Rode wijn       Las Moras Tempranillo Reserva San Juan

Las Moras Tempranillo Reserva San Juan

Las Moras Tempranillo Reserva, diep donkerrood van kleur met een verleidelijke geur van rijp rood fruit, kruiden en chocola. Rond en zacht van smaak met indrukken van frambozen, bessen, en de houtrijping geeft wat toast en vanille. Lange, volle en fruitige afdronk met vanille nuances.

Finca Las Moras Reserva

Met de Reserva serie heeft Las Moras een prachtige serie topwijnen neergezet. Met veel zorg zijn deze elegante wijnen allemaal gerijpt op Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten gedurende 12 maanden.

Gerenommeerd wijnhuis Las Moras

Las Moras is in 2005 en 2008 verkozen tot “Argentinean wine producer of the Year” op de International Wine & Spirits Competition! Daarnaast werd zij tijdens het ‘Sélection Mondiales des Vins 2010’ in Canada verkozen tot de Beste Wijnproducent van de wereld.

San Juan

Het wijnhuis is gelegen in de regio San Juan. Dit is het meest oostelijk gelegen wijngebied van Argentinië op een hoogte van 650 meter boven de zeespiegel. De naam is afkomstig van de Blackberry bomen die overal op het wijngoed staan. Bramen worden in het Spaans “Moras” genoemd. Dit is dan ook het symbool van de Las Moras wijnen. Vanwege de gunstige ligging van de wijngaarden tussen 3 valleien, is het klimaat hier altijd perfect. De San Juan Rivier die door het gebied stroomt is een belangrijke bron van irrigatie en levert zuiver water uit het Andes gebergte, de Tullum valleien en de Pedernal vallei.

Las Moras Tempranillo Reserva San Juan

Druif: Tempranillo
Alc: 14%
Type: Rode wijn
Wijnhuis: Las Moras
Wijnstreek: San Juan
Land: Argentinië
Jaar: 2016

(1)