Home       Wijn kelder       Rode wijn       Las Moras – Reserva Malbec

Las Moras – Reserva Malbec

Geweldige volle en zachte rode wijn uit Argentinië. Intens donkerrood van kleur. Fruitige geur met impressies van pruimen, bessen en hout. Elegante en volle smaak met hinten van rijp rood fruit en kruiden. Zeer lange en zachte gebalanceerde afdronk. Las Moras is in 2005 en 2008 verkozen tot Argentinean wine producer of the Year op de International WineSpirits Competition! Daarnaast werd zij tijdens het ‘Sélection Mondiales des Vins 2010’ in Canada verkozen tot de Beste Wijnproducent van de wereld.

Las Moras

Het wijnhuis is gelegen in de regio San Juan. Dit is het meest oostelijk gelegen wijngebied van Argentinië op een hoogte van 650 meter boven de zeespiegel. De naam is afkomstig van de Blackberry bomen die overal op het wijngoed staan. Bramen worden in het Spaans “Moras” genoemd. Dit is dan ook het symbool van de Las Moras wijnen. Vanwege de gunstige ligging van de wijngaarden tussen 3 valleien, is het klimaat hier altijd perfect. De San Juan Rivier die door het gebied stroomt is een belangrijke bron van irrigatie en levert zuiver water uit het Andes gebergte, de Tullum valleien en de Pedernal vallei.

Finca Las Moras Reserva

Met de Reserva serie heeft Las Moras een prachtige serie topwijnen neergezet. Met veel zorg zijn deze elegante wijnen allemaal gerijpt op Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten gedurende 12 maanden.

Las Moras – Reserva Malbec

Druif: Malbec
Alc: 13,5%
Type: Rode wijn
Wijnhuis: Las Moras
Wijnstreek: San Juan
Land: Argentinië
Jaar: 2016

(1)