Home       Wijn kelder       Witte wijn       Lamblin & Fils Chablis Bourgogne Frankrijk

Lamblin & Fils Chablis Bourgogne Frankrijk

Lamblin & Fils Chablis Bourgogne Frankrijk, schitterend witgroen. Topkleur. Zuivere, verleidelijke geur van rijpe citrussorbet. Stenig ook, met pruim, zoete citruszeste en rijp wit fruit. In de mond crispy krijterig schelpengruis met ladingen extract. Gelaagd en crisp, breed en rijp met zelfs peer, sinas en limoenzuur. Complexe, nerveuze Chablis met de rijkdom van een Premier Cru.

Gelaagd en crisp, breed en rijp met zelfs peer, sinas en limoenzuur. Een complexe Chablis met de rijkdom van een Premier Cru. Deze heerlijke Franse witte wijn smaakt lekker bij gebakken of gegrilde tong en kreeft. Ideaal om te serveren tijdens een zomers diner.

In de Chablis zit Lamblin & Fils: Didier, Clément, Alexandre en Michel. Het huis is gevestigd in Maligny en behoort tot de oudste van de streek. Al in 1690 is er sprake van een Lamblin op het land dat nu nog in hun bezit is. Louis Lamblin maakt in 1890 als eerste de stap naar de wijnhandel. Zijn zoon Henri was zowel wijnboer als wijnhandelaar, en bovendien belangrijk in de organisatie van de appellation. De volgende generatie, Jacques, bracht de producenten van de fi rma op het internationale toneel. Sinds 1987 werken Michel en Didier samen op het domein, in perfecte harmonie. Hun beider zonen, Clément en Alexandre, zijn als twaalfde generatie Lamblin inmiddels ook toegetreden tot het bedrijf. Samen zijn ze verantwoordelijk voor de productie van de uitstekende Lamblin-wijnen. In de wijngaarden worden onkruidverdelgers tot het minimum beperkt.

’s Zomers halen de Lamblin’s bladeren en bessen weg van de stokken, om het resterende materiaal optimale kansen te geven. Geoogst wordt er pas als de balans tussen suikers en zuren optimaal is. Afhankelijk van het hellingspercentage van de wijngaard gebeurt de oogst met de machine of handmatig.

De Lamblin’s selecteren de druiven bij aankomst in de kelder streng, en zorgen ervoor dat zuurstof zo min mogelijk contact krijgt met het sap. Na de temperatuur gecontroleerde vergisting volgt voor de van nature zure wijnen van de Chablis een malolactische gisting. Stabiliteit, fi nesse en rondheid zijn het doel. Voor de wijnen die een opvoeding op houten vaten krijgen, wordt de lie op gezette tijden doorgeroerd. Op deze manier krijgt de wijn meer body en complexiteit.

Lamblin & Fils Chablis Bourgogne Frankrijk

Druif: Chardonnay
Alc: 12,5%
Type: Witte wijn
Wijnhuis: Lamblin & Fils
Wijnstreek: Bourgogne
Land: Frankrijk
Jaar: 2015

(1)