Home       Wijn kelder       Rode wijn       Finca Las Moras ‘Los Intocables’ Black Malbec

Finca Las Moras ‘Los Intocables’ Black Malbec

Finca Las Moras ‘Los Intocables’ Black Malbec, diep donkerrood van kleur. Heel kruidig in de neus, als een bedrijvige houtzagerij met volop rokerige houttonen, toast, vanille en karamel. Een mond vol gestoofde zwarte bes en pruim, mokka, donkere chocolade en vanille. Een warme, dikke en complexe wijn met luxe houtrijkdom. De Malbec druiven zijn afkomstig uit zorgvuldig geselecteerde percelen met een erg lage opbrengst per wijnstok. Hierdoor is een intens geconcentreerde wijn ontstaan met een lange afdronk. Door de rijping van 12 maanden in gebruikte Bourbon vaten is een bijzondere wijn ontstaan met een rokerig karakter.

Met de Los Intocables (“de ongrijpbaren”) serie hebben de Argentijnse wijnmakers een heel nieuw aspect aan wijnbeleving toegevoegd. Door de wijn te rijpen in eikenhouten vaten waar eerder Bourbon in gerijpt heeft, krijgt het een intens rokerig houtaroma. Een stoere wijn voor echte waaghalzen.

Los Intocables

De naam van deze stoere wijnrange is gebaseerd op de televisieserie “The Untouchables”. Een serie over een team van opsporingsambtenaren die ten tijde van de drooglegging in Chicago er in slaagden veel illegale brouwerijen en distilleerketels op te rollen, ondanks de tegenwerking van de maffia en corrupte politie. Deze sfeer van lef en doorzettingsvermogen, in het decor van Amerika in het begin van de 20e eeuw, zijn de inspiratie geweest voor deze wijn

Finca Las Moras ‘Los Intocables’ Black Malbec

Druif: Malbec
Alc: 13,5%
Type: Rode wijn
Wijnhuis: Las Moras
Wijnstreek: San Juan
Land: Argentinië
Jaar: 2016

(1)