Home       Wijn kelder       Witte wijn       Domaine Roblin Les Fossiles Sauvignon Blanc AOP Sancerre Loire

Domaine Roblin Les Fossiles Sauvignon Blanc AOP Sancerre Loire

Domaine Roblin Les Fossiles Sauvignon Blanc AOP Sancerre Loire Frankrijk, helder geelgroen. Rijpe, rijke geur vol citrus en tropische weelde (lychee, passievrucht en ananas) en ondersteund door frisse kiezel. De smaak is van hetzelfde rijke kaliber. Strak en mineralig met grote diepte en met een weelderig vette, exotische bovenlaag van zoete passievrucht, kruisbes en golden delicious appel. Heerlijke, complete, volle Sancerre met crunch, mineralen en fijn zuur.

De wijnmakers gaven de naam ‘Les Fossiles’ omdat de wijn volledig afkomstig is van de ‘Terres Blanches’. Oftewel de witte kalkgronden die Sancerre omringen. Kristalzuivere smaak bartsensvol gul fruit en een enorme diepgang. Mooi volle Sancerre. Strak en mineralig met een weelderig vette, exotische bovenlaag van zoete passievrucht, kruisbes en golden delicious appel. Intense fruit aroma’s. Lekker bij gerookte vis en geitenkazen.

Van de Sauvignon Blanc-druif worden zeer diverse wijnen gemaakt. In Sancerre en Pouilly-Fumé brengt de druif prachtige mineralige wijnen voort. De Nieuw-Zeelandse streek Marlborough staat bekend om de frisfruitige, mineralige en complexe Sauvignon Blanc met frisse aroma’s van buxus, limoen en passievrucht. De Sauvignon Blanc uit Chili, vooral die uit de Casablanca Vallei aan de kust, is uiterst strak en heeft een fris aromatisch karakter.

Sauvignon Blanc is een van de meest populaire witte druivenrassen ter wereld. Het karakter van de druif is zeer aansprekend en er worden zowel makkelijk te drinken wijnen als ’s werelds meest uitgesproken aromatische droge witte wijnen uit Sancerre en Pouilly-Fumé van gemaakt.

De moderne wijndrinker is vaak op zoek naar een wijn die hen directe frisheid en fruit biedt, in plaats van een heel subtiele wijn die bewaarpotentieel heeft. Voor hen is een Sauvignon Blanc-wijn ideaal. De meest belangrijke karaktereigenschap van de druif is het doordringende en direct herkenbare aroma.

Domaine Roblin Les Fossiles Sauvignon Blanc AOP Sancerre Loire Frankrijk

Druif: Sauvignon Blanc
Alc: 12,5%
Type: Witte wijn
Wijnhuis: Domaine Roblin
Wijnstreek: Loire
Land: Frankrijk
Jaar: 2015

(1)