Home       Wijn kelder       Rode wijn       Danti Negroamaro Salento IGT

Danti Negroamaro Salento IGT

Danti Negroamaro Salento krachtige, intense rode wijnen op met heel veel fruit en een rijke, fluweelzachte indruk. Intens donkerrood van kleur met een iets paarse rand. Een uitbundige geur vol zwarte bes, zoete kers en aardbeien op een onderlaag van tabak, vanille en koffie. Wat een zwoele, mondvullende wijn, vol jam achtig, zoet en geconcentreerd fruit samen met fluweelzachte chocolade. Een wijn met een lange, hartverwarmende afdronk.

Negroamaro

De Negroamaro dankt zijn naam aan de bittere toon die deze druif soms kan geven wanneer de rijpheid niet optimaal is. Wanneer ze echter volrijp zijn zorgen ze voor geconcentreerde, intense en krachtige wijnen, ook wel liefkozend de Amarone van het zuiden genoemd.

Salento

Uit de zogenaamde “hiel” van Italië komen zeer geconcentreerde wijnen. In Puglia ligt het wijngebied Salento dat bekend staat om zijn wijnen met een geheel eigen karakter. Het is hier te heet voor druivensoorten zoals Cabernet Sauvignon, Merlot of Chardonnay. Juist Italiaanse soorten zoals Negroamaro, Primitivo en Malvasia zijn hier wel tegen bestand. Salento is een vlak schiereiland waar de wijnstokken optimaal profiteren van het Mediterrane klimaat en de verkoelende wind van de Adriatische zee. De druiven kunnen hierdoor bijna ongehinderd rijpen waardoor ze dan ook zelden voor eind september geplukt worden. Dit resulteert in prachtige volle wijnen met veel intensiteit.

Danti Negroamaro Salento IGT

Druif: Negroamaro
Alc: 14,5%
Type: Rode wijn
Wijnhuis: Provinco Italia
Wijnstreek: Puglia
Land: Italië
Jaar: 2015

(1)