De Coppiere Primitivo Appassito heeft een intens robijnrode wijn met een complexe neus die wordt gekenmerkt door intens rijp rood fruit en Italiaanse kruidigheid. Zes maanden rijping op Frans eiken met als resultaat: een heerlijke zachte volle wijn met fluwelen tannines en een lange afdronk vol vanille.

Deze Amarone look-a-like is het smaakvolle bewijs dat het wijnhuis de fijne kneepjes van het vak als geen ander kent. Een echte grootheid op basis van 100% Primitivo druiven, die de ruim 3000 jaar oude Appassito-methode hebben ondergaan. Deze fantastische rode wijn uit Puglia wordt op dezelfde manier gemaakt als de grote Amarone-wijnen.

De druiven van deze Coppière Primitivo zijn in Salento, de kuststrook van de regio Puglia, gekweekt volgens het oude en inmiddels zeldzame Alberello-systeem. Dit systeem is ooit ontwikkeld om de druif, ondanks een gebrek aan water en de verzengende zon in het mediterrane gebied te compenseren.

Tegenwoordig is het Alberello-systeem een onderdeel van het cultureel en oenologisch erfgoed van Puglia. Alsof dat nog niet genoeg is, heeft het Italiaanse Schenk Wineries de wijn vervolgens gemaakt volgens de ruim 3.000 jaar oude Appassito-methode,waarbij een deel van de druiven op matten in de zon te drogen wordt gelegd. Tijdens het proces wordt vocht aan de druiven onttrokken. Dat geeft de druiven en vervolgens ook de wijn een heerlijk rijke en geconcentreerde smaak en dat ervaar je in deze prachtige topwijn. De methode waarbij ingedroogde druiven worden gebruikt kennen we ook van de grote Amarone-wijnen.

Coppiere Primitivo Appassito Puglia IGT

Druif: Primitivo
Alc: 14%
Type: Rode wijn
Wijnhuis: Coppiere
Wijnstreek: Puglia
Land: Italië
Jaar: 2015