Deze prachtige witte verschijning uit Bordeaux heeft een mooie heldere kleur met glinsterende zilveren nuances. De geur van deze wijn is echt intens fris. Tonen van citrus, peer, noten en bloemen stijgen moeiteloos op uit het glas. Zeer smaakvolle wijn met verfijnde aroma’s van appel, peer, citrus, grapefruit en kruiden. Het druiventrio Sauvignon Blanc, Semillon en Sauvignon Gris is perfect op elkaar ingespeeld in deze wijn en geeft een heerlijke smaakbeleving.

Familie Pommier

Al sinds 1863 maakt de familie Pommier mooie wijnen met de smaakbeleving uit de Bordeaux. Hoewel dit begon als klein onderdeel binnen gemixte landbouw, werd in 1920 besloten het hele land exclusief voor wijngaarden te gebruiken. Sindsdien zijn de wijngaarden van hun château gegroeid tot 90 hectare. Het château is gelegen op de hellingen van Butte de Launay, één van de hoogste gebieden in de regio. Gelegen tussen de rivieren Garonne en Dordogne, profiteren de wijngaarden van de ideale omstandigheden voor wijnproductie. De wijngaarden zijn in nette aaneengesloten rijen opgesteld en de grond wordt door de hogere ligging goed bewaterd en beschermd tegen overstromingen.

Entre-Deux-Mers

De regio Entre-Deux-Mers is een van de grootste regio's van Bordeaux. De naam Entre-Deux-Mers slaat enkel en alleen op witte wijn, want alleen het maken van witte wijn is hier toegestaan. De rode wijnen krijgen hier het label Bordeaux of Bordeaux Supérieur mee. Alles draait voornamelijk om de witte druiven Sauvignon Blanc, Muscadelle en Sémillon, waar frisse wijnen uit voort komen met rijp fruitige en lichte minerale tonen. Hoewel een aantal jaren geleden de regio flink was ingedommeld, zijn er vandaag de dag gelukkig steeds meer witte pareltjes te vinden.

Chateau Jeanguillon Bordeaux Blanc AOP

Druif: Sauvignon Blanc, Semillon en Sauvignon Gris
Alc: 12,5%
Type: Witte wijn
Wijnhuis: Familie Pommier
Wijnstreek: Bordeaux
Land: Frankrijk
Jaar: 2016