Een heldere, bleekgele Grüner Veltliner met een zuivere geur vol citrus, abrikoos en peper. De wijn geeft een lichte tinteling op de tong. Typisch voor Grüner Veltliner en dit geeft een fris, dorstlessend gevoel. Daarnaast veel frisse Granny Smith appel met dezelfde opgewekte zuren, mineraliteit en een pepertje in de afdronk. Een jonge, zuivere wijn, perfect als aperitief met een belegen geitenkaas of bij asperge`s.

Grüner Veltliner

De Grüner Veltliner is de witte trots van Oostenrijk. De druif is met 30% van de totale wijnbouw de meest aangeplante druif van het land en kan wijnen van topkwaliteit leveren, mits het rendement wordt beperkt. De druif geeft droge, knisperfrisse wijnen met veel fruit van groene appels, bloesem en kruisbessen. De Grüner Veltliner gedijt het best in Niederösterreich met name in de regio's Wachau, Kamptal, Kremstal en Weinviertel. Deze wijnen horen bij de beste witte wijnen ter wereld en in sommige vergelijkende blindproeverijen verslaan de beste Grüner Veltliners zelfs de grand crus uit de Bourgogne!

Oostenrijk

De Oostenrijker is dol op wijn uit eigen land; maar liefst 80% van de totale wijnproductie wordt in eigen land geconsumeerd. Logisch, als je bedenkt dat het land natuurzuivere wijn maakt met een hoog kwaliteitsniveau. Veel wijn wordt gedronken in de plaatselijke “Heuriger”, de traditioneel en knus ingerichte wijnlokalen. Na het wijnschandaal in 1985 is de focus volledig op kwaliteit gegaan, en sindsdien heeft Oostenrijk de strengste wijnwetgeving ter wereld. De meest aangeplante druiven zijn de Grüner Veltliner en de Blauer Zweigelt. Veel wijnbouw is kleinschalig, en het gaat vaak om familiebedrijven.

Arco von Kammersbründl Grüner Veltliner

Druif: Grüner Veltliner
Alc: 12,5%
Type: Witte wijn
Wijnhuis: Casa Safra
Wijnstreek: Neder-Oostenrijk
Land: Oostenrijk
Jaar: 2016